петак, 11. октобар 2013.

Дан школе

У уторак, на дан рођења Бранислава Нушића, 8.10.2013. године,  у нашој школи одржана је Свечана седница поводом Дана школе. У понедељак је одржана и приредба за родитеље. Прославили смо 148 годину постојања наше школе.
Било је јако лепо ући у школу препуну ликовних радова ученика који су се такмичили на ликовном конкурсу, деце у народним ношњама, пролазити ходником где се ори песма и весела дечја граја. 

Награђени радови


Ликовни конкурс



Етно кутак


Изложба ђака нашег одељења у Слатини









Ученици млађих разреда су спремили представу под називом Прело, која нам је дала увид у некадашње обичаје овог краја, као и раскошне ношње препуне дивних боја. Уживали смо слушајући њихове гласиће док изводе старе изворне песме.

Химна Браниславу Нушићу

Ученици млађих разреда

"Прело"












Ученице старијих разреда спремили су представу под називом Бака и унука, где се срећу мудрост старости и нестрпљење младости, и слатко нас насмејале неспоразумом који настаје између баке и њене унуке.

Ученице 7. разреда

"Бака и унука"


Приредба је завршена фолклором, сплетом влашких игара које смо са уживањем гледали. Као и сваке године и ове, изашао је 26. број школског часописа Основац, на њему се вредно радило и зато је препун занимљивих чланака.
Сплет влашких игара



 Наш школски лист 


Дивно је било радити и припремати овај Дан школе са својим вредним ученицима и колегиницама, где смо као резултат рада добили дивну сценографију, представу која нам зегрејала срца и вратила осмех на лице, али најважније је да су се деца добро забавила и добила вољу за неке следеће подухвате. Хвала свима на помоћи и једва чекамо наредни Дан школе!

Нема коментара:

Постави коментар