четвртак, 5. септембар 2013.

Прилози портфолио



  • Представе, изложбе, конкурси
  • Школски часопис
  • Дечија недеља
  • Коришћење е-алата у настави
  • Планирање израде сајта школе 
Представе, изложбе, конкурси



Прослава Светог Саве
представа Свети Сава и голубица
Припреме за прославу 8. марта
Песмице за 8. март
Ускршња изложба
Дан школе
представа Бака и унука
Израђени панои за месец борбе против наркоманије
Месец борбе против болести зависности
Представа за крај школске године
Свет по мерилима детета



Пошто сам део тима за спречавања насиља у школи, дошла сам на идеју да се унапред спрече било какви сукоби између ученика на великом одмору, тако што ће се сва њихова пажња и енергија усмерити на луткарске представе које ће изводити сами ученици. То ће бити кратке драмске обраде познатих басни и бајки за чије извођење ће се користити лутке које ученици израђују заједно са мном и учествују и на изради самих сценарија за представе. Прва таква представа биће обрада бајке Три прасета и вук, а извешће је ученици 6. разреда.

Школски часопис

Школски часопис "Основац", излази једном годишње на дан рођења великог српског писца Бранислава Нушића. Новинарска редакција тада оживи и ученици уживају стварајући овај часопис. 

Часопис Основац


Дечија недеља

Овa недеља је била посвећена деци и разним активностима у којима су деца са великим задовољством учествовала.
У Неготину је одржан и Дечији вашар који је организовала Народна библиотека. Један од штандова имала је и наша школа. Желели смо да покажемо колико рециклажа може бити забавна и каква све дела могу настати од пластичних флаша, сијалица... Довољна је само идеја и добра воља.
У нашем школском листу изашао је чланак под називом Маштај и рециклирај који може свима да послужи као инспирација за очување наше дивне планете.

Лептирићи од пластичних боца
Рециклиране сијалице и украси
Коришћење е-алата у настави

Данашња интернет генерација која информације највише прима у виду визуелних доживљаја, "бомбардована" са свих страна разним порукама, у настави мора бити мотивисана садржајима који ће активирати наставу и градиво учинити занимљивијим.

Коришћење стрипа у настави


Поред стрипа, у настави користим и PowerPoint презентације, аудио и визуелна помагала. 

Наша школа још увек нема свој сајт, тако да до краја школске 2013/2014. године, заједно са својим колегом који предаје Информатику и рачунарству, бићу идејни и креативни творац.

Нема коментара:

Постави коментар